{ "title": "Ağaç Balı", "image": "https://www.agac.gen.tr/images/agac-bali.jpg", "date": "20.01.2024 09:38:35", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Ağaç Balı, Ağaç balı, 3 farklı şekilde yorumlanmaktadır. Bunlar ağaçlarda arılar tarafından ağaçların dış kısmı oyularak gerçekleştirilen ağaç balı bir diğeri çam ağacından elde edilen çam ağaç balı ve son olarak da erik ve kayısı gibi ağaçların kabuğunda çıkan ağaç ballarıdır. Bunların her birinin ayrı bir özelliği ve ayrı şifaları mevcuttur. Ülkemizde belirgin olarak 4 mevsimin yaşanılması ve buna ek olarak zengin bitki örtüsünden dolayı besinler olarak zengince ülke sahibizdir. Bundan dolayı birçok çeşit ağaç balları vardır. Ağaç balları genel olarak ağaçlarda böcekler tarafından veya ağacın kendi özelliğinden dolayı dış kabuklar üzerinden ve kabukların içi diğer canlılar tarafından oyularak, iç kısmında bulanan ağaç ballarıdır. Ağaç balı çeşitlerini oluşum yönünden ve bulunduğu alanlar hakkında önemli olan ağaç ballarını açıklayacak olursak;