{ "title": "Fuji Elma", "image": "https://www.agac.gen.tr/images/fuji-elma-1539.jpg", "date": "19.01.2024 21:10:22", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "Fuji Elma, 1930 yılında Japonya'da ortaya çıkmış bir ağaç türüdür. Fuji elması meyveleri orta büyüklükte tatlı, bol sulu, gevrek, sert ve yeme kalitesi çok iyi mükemmel bir elma çeşididir. Sarı zemin üzerine mat kırmızı renktedir. Fuji elmasının ağaçları çok çabuk gelişir ve oldukça verimli ağaçlardır. Ama fuji elmalarının seyreltmesi çok iyi yapılması gerekir. Aksi halde peryodisite riski gösterebilir. Fuji elmasının hasadı Ekim'in ilk günlerinde başlar ve Ekim'in üçüncü haftasına kadar devam etmektedir. Depolama ömrü ise oldukça uzun bir meyvedir. Kara lekeye oldukça dayanıklı fakat mildiyöye ise biraz hassas bir meyve türüdür. Fuji elmasında renk oluşması için ise fuji ağacın iç ve alt dallarının çok iyi bir şekilde güneş ışığı almasına ihtiyaç vardır. Soğuk hava depolarında uzun süre muhafaza edilebilir. Soğuk hava deposunda 9 aya kadar, kontrollü atmosfer depolarında ise 12 aya kadar uzun bir süre muhafaza edilebilmektedir.