{ "title": "Keçiboynuzu Ağacı", "image": "https://www.agac.gen.tr/images/keciboynuzu-agaci(1).jpg", "date": "21.01.2024 00:03:12", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Keçiboynuzu Ağacı, yetiştiriciliği ve kullanışı olarak çok eski bir kültüre sahip olan ağaçtır. Genel olarak Akdeniz iklimiyle özdeş olan keçiboynuzu ağacı birçok farklı alanlarda kullanılmaktadır. Keçiboynuzu ağacı, birçok sanayi endüstrisinde hammadde olarak kullanılmaktadır. Bundan dolayı, ekonomi piyasası yüksek bir ağaç türüdür. Bunun sonucu olarak, günümüzde de birçok ülkelerde ve dünya genelinde yetiştirilmektedir. Keçiboynuzu ağacı, uzun ömründen dolayı da yetiştiricilerini uzun bir süreliğine ekonomi olarak kalkındırmaktadır. Bundan dolayı, tarım açısından ekonomi olarak büyük bir paya sahiptir. Keçiboynuzu ağacı, yapı olarak; uzun olan ve 10 metreye kadar uzamaktadır. Ayrıca 50 yaşına kadar hayatlarını sürmektedir ve ilk meyvelerini 5-10 yaşları arasında vermektedir. Son olarak 15 yaşından sonra artık ağaç genel olarak gelişmesini sağlar. Sonrasında meyveleri stabil olarak her yıl verir. Keçiboynuzu ağacı maki tipi bir ağaçtır. Ağaç yapı olarak çalılıklardan oluşmakta ve meyveleri ilk olarak yeşil olmaktadır. Ülkemizdeki keçiboynuzu ağaçları genel olarak ilk etapta nisan ayı ile yeşil olarak çıkmakta ve temmuz ağustos aylarında olgunlaşmaktadır. Olgunlaştığında daha da sertlenerek kahverengi rengini almaktadır. Bu süre koyu kahverengi olana kadar sürmektedir. Son olarak hasadı ise genel olarak kasım aylarında gerçekleşmektedir.