{ "title": "Kurtbağrı", "image": "https://www.agac.gen.tr/images/kurtbagri-6759.jpg", "date": "19.01.2024 07:58:12", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Kurtbağrı, Zeytingiller familyasının Ligustrum türüne ait olan küçük çalılara kurtbağrı adı verilir. 50'den fazla türü bulunan bu ağacın yaprakları karşılıklı ve kısa saplı bir şekildedir. Her mevsim yaprak dökerek yeşil kalan bu küçük ağaç, Avrupa, Asya, Kuzey Afrika, Çin ve Japonya'da yetişmektedir. Türkiye'de ise doğal olarak yetişen tek kurtbağrı türü, adi kurtbağrı ağacıdır.

Kurtbağrı Ağacının Özellikleri Nelerdir?

Kurtbağrı Ağacı Üretimi Nasıl Yapılır?

Genellikle çelikle üretilen kurtbağrının çelikle üretilmeyenler için ise tohumla üretme yöntemleri kullanılır. Tohumlar, sonbahar ayında toplanarak 1 ve 10 santigratta 2 ay katlanır ve ilkbaharda tekrar dikilir.

Kurtbağrı çelikle üretiminde ise birçok işlem uygulanır. İlk olarak 10 cm uzunluğunda hazırlanan çelikler, soğuk yastıklarda bulunan 2 kısım kum ve 1 kısım tezek karışımına ekilir. Nemlenmeyi önlenmek için üzeri örtülür. Genellikle bu dikimden 6 hafta sonra kökler elde edilir. Daha sonra hazırlanan geliştirmelere dikilen kurtbağrı, kurak dönemlerde sulamayla daha iyi bir şekilde yetişir. Bahar ayında ise amonyum nitrat gübresi atılır.
" } ] }