Barut Ağacı Türleri ve Özellikleri
26 Haziran 2024

Barut Ağacı Türleri ve Özellikleri

Barut Ağacı

Barut ağacı, genellikle 3-4 metre boylarına kadar uzayabilen bir ağaç türüdür. Nadir durumlarda 6-7 metreye kadar da uzayabilir. Yapısal olarak çalılık formundadır. Barut ağaçlarının sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Bu ağaç türü, iklim olarak daha çok nemli ve yağışlı bölgeleri tercih eder. Meyveleri, görüntü olarak da süs bitkisi gibi görünmektedir. Bu yüzden barut ağaçları çiçek familyasıyla anılmaktadır. İlk olarak yeşil olarak çıkan meyveleri, olgunlaştıkça kırmızı, mor ve son olarak siyah renklerini alır.

Siyah rengini alan barut ağacı meyveleri birçok alanda kullanılmaktadır. Bu nedenle, dünya üzerinde iklim yapısı uygun olan bölgelerde yetiştirilmektedir. Barut ağacının yetiştiği bölgeler ve kullanım alanları hakkında bilgi verecek olursak:

Barut Ağacı Yetiştirilen Bölgeler ve Kullanım Alanları

Barut ağacı, iklim olarak nemli ve çok sıcak olmayan bölgelerde yetişir. Genel olarak toprağının her daim nemli olmasını isteyen bir ağaç türüdür. Aşırı sıcaklara dayanamaz ve maksimum 15 derece sıcaklığın üstündeki hava koşullarına toleransı düşüktür. Bu nedenle, barut ağaçları, genellikle gölgelik alanlarda güneş ışığının az olduğu yerlerde yetiştirilir.

Barut ağaçları, dünya genelinde İskandinavya ve Kuzey Afrika, Urallar, Sibirya ile Avrupa arasında kalan bölgelerde yetiştirilmektedir. Türkiye'de ise Kuzey Doğu Anadolu bölgesinde; Artvin ve Ardahan'da yetişir. Kullanım alanları ise genel olarak doğal sağlık sektöründe ve ilaç sanayisinde yoğunlaşmaktadır. İlaç sanayisinde, mide ve bağırsak gibi sindirim sistemi tedavilerinde kullanılan ilaçların hammaddesi olarak kullanılır.

Doğal sağlık sektöründe ise; birçok hastalığa şifa olmaktadır. Bu hastalıklar arasında hemoroid, ülser, kabızlık gibi rahatsızlıklar bulunmaktadır. Çayları ve dalları kurutularak kullanılır. Ayrıca, barut ağaçlarının dalları ve gövdesi kereste olarak barut ve mobilya sanayisinde hammadde olarak kullanılır. Bunların yanında mangal kömürü olarak da barut ağaçlarının keresteleri kullanılır. Barut ağacı, ilaç sanayisinde özellikle mide koruyucu olarak bilinen ilaçların asıl hammaddesi olarak kullanılır.

Barut Ağacı Bitkisel Çayının Nasıl Yapılır?

Barut ağaçlarının dalları kurutularak çay elde edilir. Barut ağacı, çalılık şeklinde olduğundan dalları çok kalın ve uzun değildir. Genel olarak 20 cm'ye kadar uzayabilir. Barut ağacı dalları kurutularak minimum bir yıl kadar bekletildikten sonra kullanılır. Bekletildikten ve kurutulduktan sonra dövülerek mide ve bağırsak hastaları için çay yapılır ve şifa niyetine tüketilir.

Barut ağacı, mide ve bağırsak hastalıkları (hemoroid, ülser, kabızlık, basur vb.) için doğal bir şifa kaynağıdır. Barut ağacını, beklettikten ve dövdükten sonra bir su bardağı suya bir çay kaşığı olacak şekilde oranını ayarlayarak kaynatmak istediğiniz suyu ve atacağınız barut ağacını bu orantıyı kullanarak atınız. Suyunu ve barut ağacını direkt olarak çaydanlığa atınız ve kaynatınız. Son olarak soğumasını gerçekleştirdikten sonra özellikle gece yatarken bir bardak olacak şekilde tüketebilirsiniz. Bu şekilde hem midenizi hem de bağırsaklarınızı doğal yollarla temizleyerek sağlığınıza kavuşabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ağaç İlaçlama Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ağaç İlaçlama Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ağaç Kesimi Türleri ve Özellikleri

Ağaç Kesimi Türleri ve Özellikleri

Ahlat Ağacı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Ahlat Ağacı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sahil Çamı Türleri ve Özellikleri

Sahil Çamı Türleri ve Özellikleri

Sakız Ağacı Türleri ve Özellikleri

Sakız Ağacı Türleri ve Özellikleri

Güncel

İncir Ağacı Türleri ve Özellikleri

İncir Ağacı Türleri ve Özellikleri

Güncel

En Hızlı Büyüyen Ağaç Hangisidir?

En Hızlı Büyüyen Ağaç Hangisidir?